הוראות
אפייה

לחם עידן הנבט - הוראות לאפיה ביתית מוצלחת

  1. מחממים תנור לחום גבוה - 220 - 200 מעלות צלזיוס. חשוב מאוד לתת לתנור להגיע לפחות ל-200 מעלות.

    כדי שהפרוסה תתנפח צריך לאפות אותה בחום גבוה לזמן קצר (לכן קל יותר לאפות בטוסטר קופץ כפי שאפשר לראות בסרטון ההדגמה). 

  2. אופים פרוסה/פרוסות למשך 5 עד 10 דקות *.
  3. מוציאים את הפרוסה ונותנים לה להתקרר במשך 2-1 דקות.

  • אפשר לשנות את האפיה והטמפרטורה כדי לקבל תוצאות שונות, כמו כן יש הבדלים בין סוגים שונים של תנורים וטוסטרים

  • אם רוצים מרקם רך יותר של הלחם אפשר למרוח כמה טיפות מים (או אפשר שמן זית) מעל הפיתה לפני האפיה.