מידע
נוסף

לחם ללא שמרים וללא שאור

לחם עידן הנבט הוא לחם ללא שמרים וגם ללא שאור - מיוצר בתהליך טבעי ומהפכני

הלחם מכיל רק נבטים טחונים של כוסמין, מתקבל טעם ומרקם נפלאים גם ללא כל התססה.
כל פרוסה של הלחם היא פיתה ריבועית התופחת מעט, בזמן האפייה בבית, רק כתוצאה מאידוי של נוזלים.
בתהליך הכנה פשוט וטבעי זה הלחם נשאר בסיסי (לא חומצי) כמו הנבט של הכוסמין.
לאחר האכילה יש תחושת שובע וסיפוק, אולם ללא תחושת הכבדות והעייפות.

מדוע שמרים גורמים לבעיות עיכול, עייפות וחוסר נוחות בבטן?

שמרים הם סוג של פטריה, הם אוכלים פחמימות, פולטים פחמן דו חמצני, ומתרבים.
שמרים עלולים להתישב במעיים שלנו ולהתרבות בדומה לטפילי מעיים שונים כ"קנדידה".
שמרים "אוכלים" את האוכל שמגיע למעיים וגורמים לתחושת אי נוחות בבטן וגזים.
בנוסף לכך תהליך התפיחה הופך את הבצק לחומצי יותר ומערכת העיכול שלנו מעדיפה מאכלים בסיסיים יותר, כמו פירות ירקות ונבטים.
כמו כן לחם עידן הנבט עשוי נבטים של חיטת כוסמין שהם קלים הרבה יותר לעיכול ממוצרים העשויים מקמח. 

מדוע משתמשים בשמרים כדי להכין לחם? האם אפשר להכין לחם ללא שמרים?

בזמן שהשמרים מעכלים סוכרים שקיימים בבצק הם פולטים פחמן דו חמצני, כך נוצרות הבועות בבצק והוא תופח (באופן דומה, אולי, מרגישים לעיתים מעיין נפיחות בבטן לאחר אכילת לחם עם שמרים).
יש מספר דרכים להכין לחם ללא שמרים.

האם השימוש בשאור להכנת לחם ללא שמרים הוא פתרון לבעיה?

גם כאשר משתמשים בשאור להתפחה הבצק הופך לחומצי יותר.
שאור הוא בצק שהשאירו אותו במשך כמה ימים כדי שיתרבו בו שמרים שמגיעים מהאוויר.
לאחר מכן מוספים את השאור בכמות קטנה לבצק הלחם ונותנים לו לתפוח.
בדרך כלל אנשים שאוכלים לחם ללא שמרים המבוסס על שאור באופן קבוע מדווחים על פחות בעיות מעיים ועייפות, אולם עדיין קיימות הבעיות במינונים שונים, ולפי הרגישות האישית של כל אחד ואחד.

אז מדוע נוהגים להתפיח את בצק הלחם?

כדי שהלחם יהיה פחות מרוכז ויותר אוורירי. 
וכדי שהלחם יאפה גם מבפנים – המצאות הבועות מאפשרת לחלק הפנימי של הלחם להאפות.