הלחמים של "עידן הנבט" הם מבין הלחמים היותר בריאים שאני מכירה ולכן ממליצה עליהם למטופלים שלי.
הלחמים של "עידן הנבט" עשויים מנבטוטים של גרעיני חיטת הכוסמין, שעברו טחינה מינימלית. גרעיני הכוסמין מכילים פחות גלוטן מאשר גרעיני החיטה ולכן מתאימים לאנשים הסובלים מאי סבילות לחיטה.
הלחם עשירים בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים; תהליך הנבטת הגרעינים מעלה את ערכו התזונתי של הלחם והופך אותו לקל לעיכול.
בנוסף, הלחם אינו מכיל שום תוספות מיותרות (מכיל רק נבטוטים ומעט מלח). ישנם שני מוצרים, בהם יש תוספות משדרגות: לחם אחד עם תמרים, פקאן וצימוקים ולחם אחר עם נבטוטי עדשים וגרעיני דלעת, שמגדילים את אחוז החלבון בלחם (13%). עכשיו יש גם לחם קינואה, העשוי מנבטוטי קינואה ומלח ים.
הלחם אינו מכיל שמרים ומרקמו דחוס, אך נעים ועדין ללעיסה. מרקם שכזה בדרך כלל מעיד על מדד גליקמי נמוך של הלחם (לא נעשו עליו בדיקות במעבדה, כך שלא ניתן לדעת בודאות, אלא רק להעריך). לכן, הוא יכול להתאים לאנשים הנמצאים בתהליך הרזיה בריאה ואפילו לסכרתיים (אלה האחרונים צריכים לעקוב אחר רמות הגלוקוז בדם).
אודות קרן וולקומיר:
קרן וולקומיר, נטורופתית, R.Na
מתמחה בטיפול בבעיות במערכת העיכול ובסינדרום המטבולי (סוכרת, יתר לחץ דם, שומנים בדם).
מרצה בכירה במכללות המובילות לרפואה משלימה.
חוקרת "דיאטת האורז" וכותבת קבועה ב- Ynet של סקירות מחקרים בנושא תזונה ואורח חיים בריא.